Skrivebordsafgørelse: Morsø mister tredjepladsen

Morsø Skakklub mister sin tredjeplads

Mandag den 9. marts vandt Morsø Skakklub en klar sejr på 6-2 over Herning Skakklub og med en samlet score på 30½ points sluttede Morsø Skakklub på en tredjeplads i A-rækken, kun overgået af Holstebro og Vorgod.

Holdturneringslederen for Dansk Skak Unions 9. hovedkreds, Leif Hamborg, har i dag ændret placeringen for Morsø Skakklub i henhold til holdturneringsreglementets §11.

Det er utroligt, vi får nu tildelt andenpladsen!

Holdturneringsleder Leif Hamborg tager udgangspunkt i §11, som kommer i anvendelse, hvis et hold vinder 8-0 uden kamp. Til finalerunden den 9. marts kunne Thy-2 ikke stille et hold, og dermed vandt Vorgod 8-0 uden kamp. Når et hold vinder uden kamp, skal der foretages en længere modregning for at finde holdets placering.

– Da Vorgod 1 har vundet 8-0 uden kamp over Thy 2 skal Vorgods placering findes ved slette såvel Vorgods 8-0 sejr som de øvrige holds resultater mod Thy 2. I den udregning bliver Vorgod 1 nr. 3 efter Herning 3, men foran Morsø. Derfor skal Vorgod placeres som nr. 3, mens den indbyrdes placering mellem Morsø og Herning 3 ikke skal ændres. Derved bliver Morsø nr. 2 og Herning 3 nr. 4. Logisk eller retfærdigt? Det skal jeg ikke udtale mig om, men sådan er det ifølge holdturneringsreglementet, udtaler holdturneringslederen for 9. hovedkreds, Leif Hamborg.