Morsø Åbne Mesterskab 2019

John Buhl suveræn vinder

Onsdag den 29. maj blev der fundet en vinder af det Åbne Morsø Skakmesterskab. John Buhl fra Glyngøre blev en suveræn vinder at titlen med en score på 13½ points ud af 14 mulige. På intet tidspunkt var der tvivl om udfaldet, da John førte turneringen fra start til slut. Det imponerende resultat blev 13 sejre, 1 remis og 0 nederlag.

Første præmien på 400 kr. blev suppleret med et års gratis medlemskab af Morsø Skakklub. Man kan godt betegne turneringen som en stor succes og derfor vil der også næste år blive afholdt et Åbent Morsø Skakmesterskab. Mesterskaben var samtidig afslutning på sæsonen 2018-2019 og Morsø Skakklub holder nu sommerferie frem til torsdag den 22. august.

Baggrund

Det var Jørgen Friestrup Madsen fra Morsø Skakklub, som fik idéen til at afholde et åbent skakmesterskab på Mors og med kort varsel blev det arrangeret.  Formålet var at løfte hyggeskakken op til et lidt mere seriøst plan, spille en masse god skak og endelig var formålet også, at tiltrække nye medlemmer til klubben. At turneringen er åben, vil sige at alle, der har lyst til at spille skak er velkomne, og turneringen er således ikke kun forbeholdt medlemmer af Morsø Skakklub eller medlemmer af Dansk Skak Union. Det var gratis at deltage og der var ingen tilmelding på forhånd, man skulle bare møde op til en eller flere af de 5 spilleaftner og spille så mange partier, som man kunne nå. Efter de 5 spilleaftner blev pointene talt sammen, og der blev fundet en vinder.